Road to Amsterdam: FENERBAHCE VIDARE TILL SEMFINAL!

Fenerbahce är för första gången i klubbens historia vidare till semifinal i Europa. Det var långa 74 minuter som spelades innan Caner Erkin punkterade matchen och tog sitt lag vidare i cupen. Stor framgång inom laget och vägen mot Amsterdam fortsätter! 

Det var en svårspelad match på Olympiastadion för Fener trots att hemmalaget inte hade publik. Lazio förde spelet och var laget som attackerade hela tiden. Trots man var det bollförande laget  så hade man inte så vassa avslut. Hernanes var spelaren som testade Volkan flest gånger i matchen men skotten hade inte så mycket kvalité. Istället var det Ederson som hade den bästa möjligheten i första halvlek när han sköt hårt mot mål och Volkan stod för en fotparad. Volkan som blandade och gav i matchen med några billiga returer gjorde även en snygg räddning i slutet när Klose testade honom i luften.

Fener spelade bra i första halvlek och var ofta rätt i sina positioner, de spelade en första halvlek som man var nöjd med. Den andra halvleken började sämre. Medan Lazio höjde nivån i anfallet så tappade Fenerbahce aningen mer i försvaret och italienarna började komma mot vårt mål oftare. Candreva som var hemmalagets bästa spelare bombade på som ett tåg på sin högerkant och skapade några oroligheter.

Matchens första mål kom i den 60e minuten efter att Lazio fått en billig frispark med sig och Lulic som var omarkerad nickade in bollen bakom en chanslös Volkan Demirel. Fyra minuter innan Feners mål började bortalaget få igång ett passningsspel och kämpa sig in i matchen. I den 74e minuten kom också målet, ett mycket fint sådant också. Ett snyggt passningsspel mellan Gökhan Gönül, Salih Ucan, Kuyt, Webo och till sist Caner som dribblade bort Ciani och bombade in 1-1. Luften gick ur Lazio spelarna som visste nu att man på en kvart var tvungna att göra tre mål. Fenerbahce kunde även ha gjort 2-1 när Caner Erkins inlägg hittade Pierre Webo som försökte sig på ett volleyskott men fick inte den träffen han ville.

En stor dag i Fenerbahces historia, för första gången når man semifinal i Europa och för första gången slår man ut ett italienskt lag. Fenerbahce hade innan matchen spelat 6 matcher i Italien som samtliga hade slutat med förlust, idag bröt man den trenden. Matchen betyder också att man har slagit ut det enda kvarstående italienska laget i Europa-turneringarna och att man fortfarande är obesegrade på bortaplan i Europa League (4 vinster, 2 oavgjorda)

Den pånyttfödde Caner Erkin avgjorde med ett vackert mål  är avstängd i första semifinalsmatchen. Det som jag i förhand sade skulle vara avgörande var bland annat att vinna mittfältet. Laget överlag skötte sig mycket bra, speciellt i första halvlek då man fick matchen dit man ville.

En fantastisk dag för Fenerbahce och Turkiet som nu är ett steg närmare Amsterdam!

Imorgon får vi reda på motståndarna i semifinalen.Lagen man kan få är: Chelsea (England), Benfica (Portugal) och Basel (Schweiz)