VIDEO: Antalyaspor ger inte upp Europa League

Den 28e omgången av turkiska ligan inleddes under fredagskvällen när Medical Park Antalyaspor tog emot Kasimpasa på Akdeniz Üniversitesi stadion i en match som gällde viktiga poäng om den fjärde platsen i tabellen som innehas av Kasimpasa för tillfället och ger en plats till Europa League nästa säsong.

Antalyaspor gick segrande ur matchen med 3-2 men det var Kasimpasa som fick matchens första bästa läge när Halil Colak träffade insidan av stolpen. Inget mål där och istället kunde Antalyaspor gå upp i en tvåmålsledning inom loppet av ett par minuter när Lamine Diarra först gav laget ledningen i en 30e minuten och turk-brassen Tita sedan ökade på genom en straffspark i den 35e minuten. Hemmalaget såg ut att få med sig en trygg ledning inför halvtidsvilan men Kasimpasas mittfältare Özer Hurmaci reducerade med ett underbart skott utanför straffområdet.

I den andra halvleken skulle dock Antalyaspor återigen öka på sin ledningen när Diarra höll sig framme och gjorde sitt andra mål i matchen samt sitt 13e ligamål för säsongen men Kasimpasa gav inte upp där utan reducerade återigen den här gången genom den nigerianske anfallaren Kalu Uche som gjorde sitt 17e ligamål för säsongen. I slutet av matchen hade bortalaget ytterligare två målchanser att göra mål på men målvakten Hakan Arikan i hemmamålet stod för bra räddningar.

Antalyaspor som inför matchen hade endast vunnit två av elva ligamatcher under det nya året vann återigen efter tre raka förluster i ligaspelet och närmade sig Kasimpasa i tabellen och ligger nu tre poäng bakom laget som genom sin fjärdeplats ligger på den sista platsen till Europa League genom ligaspelet. Och Kasimpasa som återigen förlorade igen efter fyra ligamatcher (3 segrar och 1 oavgjord) hade släppt in minst mål i ligan ligger nu på en tredje plats i den listan bakom Galatasaray och Fenerbahce.