VIDEO: Besiktas segrade i Mersin

Jumbolaget Mersin Idman Yurdu i desperat behov av poäng för att närma sig lagen ovanför nedflyttningsstrecket mot Besiktas i poängbehov för att närma sig Fenerbahce och Galatasaray i toppen av tabellen var en av de två matcherna som avslutade den tjugosjunde omgången av turkiska ligan under måndagskvällen.

Mersin Idman Yurdu hade matchens första bästa målchans när Nduka rundade målvakten Allan McGregor och avslutade men hans avslut stoppades av Ersan Gülüm. Istället var det Besiktas som tog ledningen i matchen genom portugisiske mittfältaren Manuel Fernandes som gjorde sitt sjunde ligamål för säsongen. Besiktas ledning skulle dock inte stå sig länge utan Mersin kvitterade mindre än tio minuter senare genom turk-brassen och den tidigare Besiktas-spelaren Mert Nobre som tillbringade fem år i klubben som nickade in sitt 13e ligamål för säsongen vilket också blev halvtidsresultatet.

Nobre skulle komma att göra ytterligare ett mål i matchen i början av den andra halvleken men olyckligt för han- och Mersins del så nickade han in Manuel Fernandes’ hörna i eget mål vilket också blev slutresultatet.

Besiktas vann igen efter två raka ligamatcher och närmade sig topplagen ovanför i tabellen medan Mersin Idman Yurdu spelade sin åttonde ligamatch utan någon seger (två oavgjorda och sex förluster) och ligger alltjämt sist i tabellen med elva poäng upp till rätt sida om strecket.