VIDEO: Galatasaray vände 0-1 till 3-1 med tio spelare

Galatasaray hamnade i tidigt underläge mot bottenlaget Mersin Idman Yurdu när Burhan Eser redan i den 3e minuten gav gästerna ledningen på Türk Telekom arenan under lördagskvällen och trots att skytteligaledaren Burak Yilmaz prickade ribban två gånger i den första halvleken så behöll Mersin sin ledning inför halvtidsvilan. Dessförinnan så hade Galatasaray fått sin tränare Fatih Terim uppvisad på läktaren samt fått den kamerunske mittbacken Dany utvisad tidigare i halvleken.

I den andra halvleken så blev även Galatasarays båda assisterande tränare Hasan Sas och Ümit Davala uppvisade på läktaren men det hindrade inte laget från att sluta spela fotboll samtidigt som Mersin-spelarna inte alls hängde med när Galatasaray satte fart. Den brasilianske mittfältaren Felipe Melo gjorde sitt första mål för säsongen när han kvitterade via en straffspark och firade målet med sitt berömda ”pitbull-målgest” och därefter gjorde Didier Drogba ytterligare två mål, först via Mersin-målvakten David Biciks huvud och fastställde sedan slutresultatet med ett nickmål på en frispark slagen av Hamit Altintop.

Galatasaray som vann sin tredje raka ligamatch ökade på sin ledning i tabellen till sju poäng närmast före Fenerbahce medan Mersin Idman Yurdu som spelade sin nionde raka ligamatch utan seger ligger alltjämt sist i tabellen med elva poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket när det återstår sex omgångar.