VIDEO: Genclerbirligi slog Fenerbahce

Efter Galatasarays seger över Sanica Boru Elazigspor i fredags så hade Fenerbahce behövt vinna bortamatchen mot Genclerbirligi på söndagskvällen för att återigen minska ner avståndet till fyra poäng i kampen om guldstriden men ett tidigt nickmål av försvararen Aykut Demir och ett mål av den belgiske anfallaren Björn Vleminckx, som gjorde sitt 9e mål på 12 ligamatcher, ett par minuter före halvtidsvilan såg istället till att Genclerbirligi vann med 2-0 och tog sin första seger mot Fenerbahce på fyra år.

Medan Fenerbahce som förlorade igen efter tio raka tävlingsmatcher utan förlust och fem raka ligasegrar tappade mycket mark i tabelltoppen gentemot Galatasaray i kampen om guldstriden där laget är sju poäng efter med fyra omgångar kvar att spela så har ”Gencler” fortfarande en chans att spela i Europa League till nästa säsong.

Genclerbirligi som inte har förlorat på de åtta senaste ligamatcherna (4 segrar och 4 oavgjorda) är fyra poäng efter Besiktas som innehar den sista platsen till Europa League på fjärde plats.