Ankaragücü nedflyttade till tredje divisionen

Ankaragücü som har befunnit sig i ekonomisk kris under de senaste åren som har lett till att klubben har fått värvningsförbud av FIFA och som bifogar över en ung- och oerfaren trupp blev under söndagseftermiddagen nedflyttade till tredje divisionen, Spor Toto 2. Lig.

Detta efter att laget förlorat mot Denizlispor på bortaplan med 0-3.

Ankaragücü som är en av Turkiets äldsta klubbar (103 år) och som bland annat har två cuptitlar i troféskåpet har på två säsonger åkt ner från den högsta ligan till tredje divisionen.

Klubben får sällskap av Kartalspor, som föll mot Tavsanli Linyitspor under söndagseftermiddagen med 0-2, ner till Spor Toto 2. Lig.

I den sista omgången avgörs det vilket lag som får följa med Ankaragücü och Kartalspor ner till tredje divisionen då Göztepe och Tavsanli Linyitspor möts i en direktavgörande match i Izmir. Det räcker med oavgjord för Göztepe att hålla sig kvar i PTT 1. Lig medan Tavsanli behöver tre poäng för att klara sig kvar.