Besiktas’ värvningsansvarige avgick efter skandalscenerna på Inönü

Besiktas’ värvningsansvarige Tamer Kiran avgick under måndagen efter skandalscenerna i lördagens ligamatch mot Orduspor då flera personer som fanns med på hans gästlista till matchen gick till attack mot supportrar med batong och tillhyggen sedan supportrarna börjat skrika efter tränaren Samet Aybabas avgång.

Fem personer har förhörts för deras inblandning i bråket varav en har blivit anhållen medan fyra andra misstänkta har släppts på fri fot i väntan på rättsligt efterspel. I efterhand visade det sig att dom som stod bakom attacken har starka kopplingar till kriminalitet vilket ska ha lett till Tamer Kirans avhopp.

I samma veva som Tamer Kirans avgång så har det uppstått en liten kris i Besiktas’ styrelse där presidenten Fikret Orman ska ha bett om styrelsemedlemmen Levent Erdogans avgång varav Erdogan ska ha kontrat med att han vill att Orman ska avgå istället.