Emmanuel Emenike kan återvända till Fenerbahce

Historien om Emmanuel Emenikes tid i Fenerbahce har dragits flera gånger. Efter succén i Kardemir Karabükspor under säsongen 2010/11 då hade gjorde 14 mål på 23 matcher i sin debutsäsong i Süper Lig såldes han vidare till Fenerbahce där övergångssumman låg på 9 miljoner Euro men efter att ha dragits in i mutskandalen som skakade turkisk fotboll sommaren 2011 där Emenike satt häktad i fyra dagar så ville Emenike lämna Turkiet och han blev då såld till Spartak Moskva för 10 miljoner Euro utan att ha spelat en enda match för Fenerbahce.

Väl i Ryssland så har han gjort succé med 18 mål på 32 ligamatcher och 2 mål på 4 matcher i Champions League men Fenerbahce och dess tränare Aykut Kocaman har fortfarande inte gett upp hoppet om att få se Emenike i Fenerbahce-tröjan en dag.

Emenike har själv tidigare meddelat att han gärna återvänder till Fenerbahce en dag så fort det rättsliga spelet mot honom är över och när han i slutet av april blev frikänd från anklagelserna mot honom i mutskandalen så öppnades dörren ytterligare.

Enligt turkiska medier så är Fenerbahce redo att värva tillbaka Emmanuel Emenike men för rätt pris. I dagsläget så vill Spartak Moskva ha 15 miljoner Euro för sin nigerianske anfallare – en summa som Fenerbahce uppges försöka förhandla ner.

LÄS OCKSÅ: