”Eskisehirspor överens med Fenerbahce”

Under de senaste veckorna så har det varit mycket skriverier om att Eskisehirspor hade kommit överens med Galatasaray om en övergång gällande mittfältaren Alper Potuk och att båda klubbarna väntade in säsongsavslutningen för att övergången skulle bli klar och när Galatasaray under tisdagsförmiddagen meddelade börsen i Istanbul om att de officiella förhandlingarna med Eskisehirspor hade inletts så trodde nog de flesta att endast smådetaljer återstod innan övergången skulle bli faktum.

Men under tisdagskvällen fick historien en kovändning när flera turkiska medier, bl.a. Lig TV och NTV Spor rapporterade om att Eskisehirspor efter ett långt möte hade kommit överens med Fenerbahce istället.

Fenerbahce har skickat iväg ett meddelande till börsen i Istanbul om att klubben har inlett förhandlingar angående Alper Potuk och Eskisehirspor har meddelat att man har accepterat en övergångssumma på 6,25 miljoner Euro samt Orhan Sam och Henri Bienvenu för Alper.

Nu återstår det för Fenerbahce att komma överens med Alper innan övergången kan gå igenom.

Fenerbahce var i januari 2013 överens med Eskisehirspor om en övergångssumma på 5 miljoner Euro för Alper men problem i löneförhandlingarna med honom satte stopp för en övergång då.