Europa League: Benfica – Fenerbahce

 sl-benfica-fenerbahce-turu-ucak-bileti-transferler-ve-mac-bileti-dahil_517a77f7cbff5_0På torsdagskvällen är det dags för returmötena i Europa Leagues semifinaler.

I den ena semifinalen möts Chelsea och Basel på Stamford Bridge där engelsmännen vann det första mötet i Schweiz med 2-1 och i den andra semifinalen tar Benfica emot Fenerbahce som vann det första mötet i Istanbul med 1-0 efter mål av mittbacken Egemen Korkmaz.

Fenerbahce reste till Portugal i tisdags. Trots att Mehmet Topal, Raul Meireles, Emre Belözoglu och Pierre Webo inte kommer att finnas tillgängliga för spel i returmötet mot Benfica så följde de med resten av laget till Lissabon. I Meireles- och Topals frånvaro så kommer den brasilianske mittfältaren Cristian Baroni som fanns med i startelvan i hemmatchen troligen få sällskap av Salih Ucan och Selcuk Sahin på det centrala mittfältet.

I den senaste ligamatchen mot Kayserispor som Fenerbahce vände- och vann efter ett sent straffmål av Cristian så roterade tränaren Aykut Kocaman rejält i laget och bara tre spelare som fanns med från start i första matchen mot Benfica fanns med i startelvan varav två var Webo och Topal som är avstängda i returen mot Benfica.

Men i matchen mot Benfica på torsdagskvällen så kommer Aykut Kocaman att återgå till ”A-formationen”.

I Benfica (där yttermittfältaren Ola John är avstängd) som i den senaste ligamatchen besegrade Maritimo med 2-1 på bortaplan så spelade tränaren Jorge Jesus i stort sett med samma startelva som i den första matchen mot Fenerbahce och i torsdagens match så lär startelvan i stort sett se ut detsamma mot den i Istanbul med undantag att lagets brasilianske lagkapten- och mittback Luisao som missade det första mötet pga skada, de argentinske mittfältarna Nicolas Gaitan och Enzo Perez samt den brasilianske anfallaren Lima går in i startelvan istället för Jardel, Pablo Aimar, Andre Almeida och redan nämnda Ola John.

LÄS OCKSÅ: Road to Amsterdam: En vinst som borde ha varit större

Benfica – Fenerbahce
Europa Leagues semifinal, andra matchen
Plats: Estadio da Luz (Lissabon)
Avspark: 21.0 (svensk tid)
Domare: Stephane Laurent Lannoy (Frankrike)
Kanal: Star TV och NTVSpor.net (Turkiet), TV 4 Sport Xtra (Sverige)

Preliminära startelvor

Benfica Artur, Maxi, Luisao, Garay, Melgarejo, Salvio, Matic, Enzo Perez, Gaitan, Cardozo, Lima

Fenerbahce Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Joseph Yobo, Reto Ziegler, Selcuk Sahin, Cristian Baroni, Dirk Kuyt, Salih Ucan, Caner Erkin, Moussa Sow