Orduspor ner till andra divisionen!

Under lördagskvällen blev det klart att Orduspor som inför säsongen hade som mål att kvalificera sig för spel i Europa blev det andra laget efter Mersin Idman Yurdu som lämnar Süper Lig för spel i andra divisionen, PTT 1. Lig, till nästa säsong.

Orduspor låg inför den 32a omgången på en 17e plats i tabellen med sju poäng upp till säker mark men med fortfarande en teoretiskt chans att hålla sig kvar i högsta ligan men då hade det behövts maximalt nio poäng i de återstående matcherna samtidigt som resultatet skulle gå deras väg i andra matcher.

Orduspor tog under lördagskvällen emot Bursaspor på hemmaplan och hade alltså behövt vinna för att hålla hoppet vid liv men efter en halvtidsledning (2-1) så blev det till slut förlust med 2-4 och laget åkte på sin åttonde raka förlust i ligaspelet.