Stor Fenerbahce-dominans på hemmaplan inför derbyt mot Galatasaray

På söndagskvällen har det återigen blivit dags för världens kanske allra hetaste derbymatch när Fenerbahce, som jagar en plats i Champions League till nästa säsong, tar emot ärkerivalerna Galatasaray, som redan har säkrat ligaguldet den här säsongen.

Och Fenerbahce har på hemmaplan ett fantastisk svit mot Galatasaray. Sett till de 16 senaste matcherna (13 i ligan och 3 i cupen) så har Fenerbahce vunnit 11 av dessa och fem gångar har matcherna slutat oavgjord med en målskillnad på 35-12 i Fenerbahces fördel.

Senast Galatasaray vann en bortamatch mot Fenerbahce var den 22a december 1999 då laget vann med 2-1.

Sammanlagt så har klubbarna sedan Sükrü Saracoglu stadion återöppnades 1982 mött varandra 49 gånger tidigare på arenan där Fenerbahce har gått segrande ur 25 gånger, Galatasaray 9 gånger medan 15 matcher har slutat oavgjord med målskillnaden 101-62 i Fenerbahces fördel.

I ligamatcherna så har Fenerbahce vunnit 19 av dessa, Galatasaray 5 gånger medan 5 matcher har slutat oavgjord med målskillnaden 64-30 i Fenerbahces fördel.