Storstädning i Trabzonspor

Trabzonspor hade en mycket tung säsong som inleddes med att laget blev utslagna i sista kvalomgången till Europa League av ungerska Videoton som följdes upp av en niondeplats i turkiska ligan.

Laget kunde rädda lite av säsongen i cupfinalen mot Fenerbahce men förlorade med 0-1.

Nu väntar en storstädning i klubben. En ny president är redan utsedd, en ny sportdirektör samt en ny tränare. Nu förväntas även flera spelare få lämna laget till nästa säsong. Enligt uppgifter i flera medier så är det redan klart att försvararna Sol Bamba och Emerson samt Mark Janko som har kontrakt med klubben kommer att få gå. Det uppges även vara klart att den brasilianske offensiva mittfältaren Alanzinho som har spelat i Trabzonspor i 4,5 år inte förväntas få ett nytt kontrakt i sommar.

Och fler utländska spelare sägs vara på väg bort. Den enda utländska spelaren som kan garanterad räkna med en plats i spelartruppen till nästa säsong sägs vara den polske mittfältaren Adrian Mierzejewski vilket innebär att Didier Zokora, Gustavo Colman, Marek Sapara och Paulo Henriques framtid i klubben kommer att bestämmas under de kommande veckorna.