VIDEO: Benfica slog ut Fenerbahce

fft30mm2283093Båda klubbarna möttes av en fantastisk inramning på Estadio da Luz när de stegade in för avspark och Fenerbahce som hade med sig ett litet fördel inför matchen efter att ha vunnit det första mötet med 1-0 fick en mardrömsöppning när Benfica tog sig igenom lagets försvar och den argentinske mittfältare Nicolas Gaitan gav laget ledningen efter nio minuters spel.

Fenerbahce skulle dock återhämta sig och lyckades kvittera genom en straffspark av holländaren Dirk Kuyt en kvart senare men Benficas paraguayanske måltjuv Oscar Cardozo skulle på nytt ge Benfica ledningen innan halvtidsvilan. I det läget var Fenerbahce klara för finalen i Amsterdam.

I den andra halvleken tryckte Benfica på för ytterligare ett mål och Cardozo lyckades återigen göra ett mål när han hittade rätt bakom Volkan Demirel från nära håll efter en hörna. 3-1 innebar att Benfica var klara för final i Europa League och Fenerbahce fick möblera om sina krafter. Den pigge inhopparen Miroslav Stoch stod för ett bra skott som gick rakt på målvakten Artur i Benfica-målet och förutom ett par halvchanser lyckades Fenerbahce aldrig göra fler mål i matchen och det var Benfica som tog sig till finalen i Amsterdam med sammanlagt 3-2 där laget möter Chelsea som slog ut Basel med sammanlagt 5-2 i sin semifinal.