VIDEO: Besiktas vann den historiska matchen på Inönü

Besiktas spelade under lördagskvällen den allra sista matchen på ”gamla” Inönü stadion mot Genclerbirligi, som inför matchen lämnade över alla sina tilldelade biljetter till Besiktas som en gest att fler av deras supportrar skulle ta sig till arenan. Spelarna i hemmalaget var taggade redan från första minuten och hade i stort sett kontroll över matchen från avspark till slutsignalen.

Mittfältaren Veli Kavlak gav Besiktas ledningen i den 14e minuten med ett snyggt skott utanför straffområdet och strax före halvtidsvilan så ökade yttermittfältaren Olcay Sahan på ledningen med sitt 11e ligamål för säsongen, vilket han är bäst med i Besiktas.

I den andra halvleken skapade Besiktas flera mållägen men den unge målvakten i Genclerbirligi, Ferhat Kaplan, som spelade sin andra ligamatch någonsin, stod för flera bra räddningar men kunde inte göra något åt Filip Holoskos avslutning efter ett mönsteranfall vilket betydde slutresultatet. Holosko som gjorde sitt 10e ligamål för säsongen blev också historisk i och med målet då det var det allra sista målet som gjordes på arenan.

Besiktas som fortfarande har en stor chans att nå Champions League till nästa säsong, vann sin tredje raka ligamatch (fjärde segern på de fem senaste ligamatcherna) och gick upp på samma poäng som Fenerbahce men Fenerbahce ligger före i tabellen tack vare bättre inbördes möten medan Genclerbirligi som spelade sin tredje ligamatch utan någon seger ligger på åttonde plats.