VIDEO: Besiktas säkrade en plats i Europa – siktar mot Champions League

Besiktas säkrade under söndagseftermiddagen spel i Europa till nästa säsong efter att ha besegrade Eskisehirspor på bortaplan med 2-1. Det började dock dåligt för lagets del när Özgür Cek efter passning av Rodrigo Tello gav hemmalaget ledningen i den 36e minuten men Mamadou Niang såg med sitt tredje mål i Besiktas-tröjan till att Besiktas fick med ett oavgjord resultat in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken så var Eskisehirspor väldigt nära att ta ledningen på nytt men den förre BJK-spelaren som ligger tvåa i assistligan i turkiska ligan träffade ribban från någon meters håll. Istället lyckades Besiktas göra ett segermål i den 76e minuten genom anfallaren Mustafa Pektemek som innebar att klubben vann sin tredje ligamatch på de fyra senaste matcherna och säkrade därmed spel i Europa till nästa säsong.

Besiktas ligger just nu på en Europa League-plats i tabellen men är endast tre poäng bakom Fenerbahce som innehar kvalplats till Champions League och om resultatet går deras väg i de två sista matcherna så kan Besiktas snuva sin rival på platsen till världens största klubbturnering.

Eskisehirspor som endast har vunnit 2 ligamatcher av de 11 senaste trots bra spel i många av matcherna har ingenting annat än äran att spela i ligaspelet och har sina blickar riktade mot returmatchen i turkiska cupens semifinal mot Fenerbahce på onsdag istället.