VIDEO: Bursaspor på väg mot Europa – Orduspor nedflyttade

Orduspor hade behövt vinna hemmamatchen mot Bursaspor under lördagskvällen för att hålla hoppet om en fortsättning i högsta ligan till nästa säsong vid liv och det började också bra för lagets del när Ali Camdali gjorde 1-0 i den 10e minuten men ledningen höll sig inte länge när den chilenske anfallaren Sebastian Pinto kvitterade bara två minuter senare men Ordu skulle få ett nytt hopp precis innan halvtidsvilan när Bogdan Stancu gjorde 2-1 via ribban med ett skott utanför straffområdet.

I början av den andra halvleken så kvitterade Bursaspor på nytt genom den argentinske mittfältaren Fernando Belluschi och när sedan Orduspors lagkapten Ali Camdali blev utvisad ett par minuter senare klappade laget igenom och släppte in ytterligare två mål, båda gjorde av Stanislav Sestak, vilket innebar att Bursaspor vann matchen med 4-2 samtidigt som det blev klart att Orduspor som åkte på sin åttonde raka ligaförlust, blev det andra laget efter Mersin Idman Yurdu som blir nedflyttade till andra divisionen, PTT 1. Lig.

Samtidigt som Orduspor blev klara för nedflyttning så tog Bursaspor, som spelade sin femte raka ligaförlust utan förlust (4 segrar och 1 oavgjord) ett stort steg mot spel i Europa League nästa säsong men helt klara är laget inte ännu då Kasimpasa fortfarande har en teoretisk chans att komma upp på samma poäng och gå om Bursaspor i tabellen tack vare inbördes möten samtidigt som även Besiktas kan gå om laget.