VIDEO: Kayserispor ger inte upp Europa League

Kayserispor besegrade under lördagskvällen Trabzonspor med 2-1 på hemmaplan och har fortfarande en liten chans att nå Europa League nästa säsong via ligaspelet. Efter en mållös första halvlek så byttes den holländska yttermittfältaren Diego Biseswar in i matchen i den 60e minuten och tre minuter senare höll han sig framme när han efter passning från Bobo satte dit ledningsmålet för Kayseri och drygt en kvart senare var det Biseswars tur att spela fram Bobo som gjorde sig 15e ligamål på 29 matcher och utökade ledningen till 2-0 innan yttermittfältaren Olcan Adin reducerade för Trabzonspor i slutminuterna med ett fint skott utanför straffområdet.

Segern innebär att Trabzonspor inte längre har någon att spela för i ligaspelet men laget har fortfarande turkiska cupen att tänka på där man förlorade i den första semifinalen mot Sivasspor med 1-2 på bortaplan medan Kayserispor fortfarande har en liten chans att nå Europa League via ligaspelet. Om laget vinner sina två återstående matcher samtidigt som Besiktas förlorar alla sina tre återstående matcher samt att Kasimpasa tappar poäng så har laget en möjlighet att nå upp på samma poäng som Besiktas som innehar fjärdeplatsen i ligan just nu.

Desto mer spännande lär det bli inför den sista omgången om Kayserispor vinner sin nästa match samtidigt som Besiktas förlorar sina två kommande matcher då Kayserispor tar emot Besiktas på hemmaplan i den sista omgången. Inbördes möten går först i turkiska ligan och Besiktas vann hemmamötet mot Kayserispor med 3-1.

Kayserispors kroatiske tränare Robert Prosinecki sa efter segern mot Trabzonspor om att så länge chansen finns, hur liten den än är, så kommer laget att kriga till slutet.