Besiktas och Fenerbahce överklagar sina straff

Både Besiktas och Fenerbahce som stängdes av från Europa-spel av UEFA’s disciplinnämnd tidigare under dagen kommer att överklaga disciplinnämndens beslut till UEFA’s överklagandenämnd.

Klubbarna kommer att lämna in deras överklagande inom de kommande fem dagarna och sedan kommer UEFA’s överklagandenämnd att kalla till sig Besiktas den 10e juli samt Fenerbahce den 11e juli för ett möte och därefter förväntas ett beslut komma antingen den 14e eller 15e juli.

De personer ur klubbarna (Aziz Yildirim, Ali Yildirim, Ilhan Eksioglu, Sekip Mosturoglu och Cemil Turan i Fenerbahce samt Serdal Adali och Tayfur Havutcu i Besiktas) som även blev kallade till UEFA’s disciplinnämnd och riskerar straff men som inte straffades i samband med klubbarnas straff får vänta ytterligare tid.

Disciplinnämnden har ännu inte fått in någon rapport angående dessa från UEFA’s utredare Miguel Palacio och ett beslut om dessa kan dröja till efter överklagandenämndens beslut.