Besiktas överens med Slaven Bilic *UPPDATERAD*

Flera turkiska medier, däribland NTV Spor och Lig TV, meddelade under måndagskvällen om att Besiktas har kommit överens om ett tvåårskontrakt med den kroatiske tränaren Slaven Bilic som bröt sitt kontrakt med Lokomotiv Moskva efter den gångna säsongen.

Bilic var redan förra året aktuell som ny tränare i Besiktas men valde tränarjobbet i Lokomotiv Moskva då och Besiktas anställde Samet Aybaba som tränare. Han var förbundskapten för Kroatiens landslag under 2006-2012 och tog bl.a. landet till kvartsfinal i EM 2008 där det blev förlust mot Turkiet.

Bilic som även har varit förbundskapten för det kroatiska U21-landslaget och tränare för Hajduk Split förväntas anlända till Istanbul på torsdag för att skriva på kontraktet med Besiktas.

UPPDATERING:
Besiktas har meddelat börsen (KAP) i Istanbul om att klubben har inlett förhandlingar med Slaven Bilic angående det vakanta tränarjobbet i klubben.