Labinot Harbuzi till Prespa Birlik

Den 27-årige centrala mittfältaren Labinot Harbuzi som spelade 2,5 säsonger i Genclerbirligi och 0,5 säsong i Manisaspor under sina tre säsonger i turkiska ligan har skrivit på ett kontrakt med det svenska division två-laget Prespa Birlik som sträcker sig till slutet av juni.

Sedan är det enligt Harbuzi själv tänkt att han ska dra vidare till en annan klubb i Europa, ryktas om Valladolid i La Liga.

Läs mer om Harbuzi övergång på Prespa Birliks hemsida och läs även en längre intervju med honom som Fotbollskåne har gjort där han berättar om sina framtidsplaner.

Harbuzi gjorde en bra debutsäsong i Genclerbirligi med fyra mål och lika många assist på 24 matcher och under sommaren efter säsongen så var bl.a. Galatasaray med den dåvarande tränaren Frank Rijkaard i spetsen intresserade av att värva honom men Genclerbirligis höga prislapp (10 miljoner Euro) satte stopp för en övergång då och därefter fick Harbuzi uppleva flera skador och oense med tränare under sin resterande tid i Turkiet.