OFFICIELLT: Gökhan Töre på lån till Besiktas

Besiktas meddelade under tisdagsförmiddagen om att klubben hade inlett förhandlingar med Rubin Kazan angående Gökhan Töre och senare under tisdagskvällen meddelade klubben att man har kommit överens med båda parterna angående ett låneavtal med köpoption.

Låneavtalet sträcker sig över säsongen 2013-14 och Besiktas får betala 350 000 Euro i ”övergångssumma” till Rubin Kazan och Töre själv får en lön på 900 000 Euro samt 10 000 Euro per match.

Efter låneavtalet så har Besiktas möjlighet att utnyttja köp på 7,5 miljoner Euro som sträcker sig fram till den 30e Maj 2014.

Gökhan Töre kommer under onsdagen att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen för att sedan skriva på kontraktet med Besiktas och enligt hans agent Ahmet Bulut så var Besiktas det enda valet för honom i Turkiet då han tidigare har uttryckt sin kärlek till klubben.