Ryan Babel skrev på för Kasimpasa: ”Jag blev mycket förvånad”

Kasimpasa meddelade i torsdags om att klubben hade kommit överens om ett kontrakt med den holländske yttermittfältaren Ryan Babel och Babel som en gång i tiden kostade över 17 miljoner Euro i övergångssumma när han lämnade Ajax för spel i Liverpool anlände under fredagen till Istanbul för att skriva på ett treårskontrakt med klubben under en signeringsceremoni på Recep Tayyip Erdogan stadion.

Babels egna ord om flytten:Tränaren Shota Arveladze och ledningen i Kasimpasa har sagt mycket positivt om klubben och deras framtidsplaner. Jag är glad över att vara här.”

När Kasimpasa inledde förhandlingar med mig blev jag mycket förvånad men Kasimpasa visar att de vill bli en stor klubb. Att få vara en del i ett sånt här projekt i både Turkiet och Europa gör mig mycket glad. Laget slutade förra säsongen på en sjätteplacering i ligaspelet men den här säsongen siktar vi på en högre plats.

På frågan om vad han vet om turkisk fotboll:De stora klubbarnas matcher var de som sändes flest gånger i både Holland och Tyskland. Förra säsongen var ett bra år för turkisk fotboll då både Galatasaray och Fenerbahce visade upp ett bra resultat och jag följde bägge klubbarna.

Med 5 mål på 43 A-landskamper för Holland, 14 mål på 63 matcher i Europa-spelet för Ajax samt Liverpool och 36 mål på 232 ligamatcher för Ajax, Liverpool samt 1899 Hoffenheim så är Ryan Babel utan tvekan om inte den största, ett av Kasimpasas största värvningar genom tiderna.

Babel ansluter gratis till Kasimpasa efter att hans kontrakt med Ajax gått ut efter den gångna säsongen och blir klubbens tredje meriterade värvning inför nästa säsong efter Ryan Donk samt Sanharib Malki.