U20-VM: Turkiet möter Colombia

Turkiet spelar på tisdagskvällen sin andra gruppspelsmatch i U20-VM på hemmaplan då man ställs mot Colombia på Yeni Sehir stadion i Rize.

Efter en klar 3-0 seger mot på förhand gruppens svagaste lag El Salvador i första omgången väntar ett betydligt svårare motstånd i den andra omgången mot Colombia som tog sig till U20-VM genom att vinna det sydamerikanska kvalet och som spelade 1-1  mot Australien i den första omgången.

När Turkiet tränade på matcharenan i Rize under måndagen så deltog inte ytterbacken Fatih Turan eller yttermittfältaren Kerim Frei för fullt på träningen men deras medverkan i matchen mot Colombia ska inte vara i fara.

Förbundskaptenen Feyyaz Ucar sa på presskonferensen inför matchen om att ett betydligt tuffare motstånd väntar i form av Colombia då laget innehåller fler talangfulla spelare än El Salvador men att hans spelare är valförberedda och att man går för seger. Feyyaz hoppades också på att publikstödet mot Colombia skulle vara bättre än i den första matchen mot El Salvador och var samtidigt övertygad om att fler personer skulle ta sig till arenan på tisdagskvällen än i premiäromgången.

Två spelare att hålla koll på i Colombias lag är den offensiva mittfältaren Juan Fernando Quintero som spelade 17 ligamatcher för Pescara i Serie A under den gångna säsongen och som valdes till den bästa spelaren under det sydamerikanska kvalet till U21-VM samt anfallaren Jhon Cordoba som kallas för ”Colombias version av Didier Drogba” och som gjorde Colombias mål i premiärmatchen mot Australien.

Turkiet – Colombia
Andra gruppspelsomgången, U20-VM
Plats: Yeni Rize Sehir stadion (Rize)
Avspark: 20.00 svensk tid
Domare: Noumandiez Doue (Elfenbenskusten)
Kanal: TRT Haber, TRT HD, FIFA.com

Preliminära startelvor

Turkiet Aykut, Fatih, Ahmet, Ethem, İlkay, Cenk, Salih, Hakan, Alpaslan, Kerim Frei, İbrahim
Förbundskapten: Feyyaz Ucar

Colombia Bonilla, Palacios, Aguilar, Vergara, Correa, Leudo, Mena, Perez, Palomeque, Quintero, Cordoba
Förbundskapten: Carlos Restrepo