VIDEO: U20-VM: Turkiet besegrade Australien och tog sig till åttondelsfinalen

 

Turkiet besegrade Australien med 2-1 på fredagskvällen och tog sig till åttondelsfinalen där Frankrike (tvåa i Grupp A) väntar i Antep tisdagen den 2a juli.

Efter en mållös första halvlek så tog Australien ledningen i början av den andra halvleken när James McClaren hittade rätt bakom Turkiets målvakt Aykut Özer i den 54e minuten men bara två minuter så kvitterade Turkiet genom Hakan Calhanoglu som fick till ett bra skott utanför straffområdet och när matchen såg ut att sluta oavgjord (Turkiet var redan klara grupptvåa vid det tillfället) så slog Okay Yokuslu, som ersatte Salih Ucan i halvtidsvilan till med ett drömmål ett par meter utanför straffområdet som letade sig in i målvaktens högra kryss.

I gruppens andra match slog Colombia El Salvador med 3-0 och vann därmed grupp C med tre raka segrar. El Salvador har fortfarande chans att ta sig vidare till åttondelsfinal som en av bästa treor beroende på resultaten i de andra grupperna medan Australien är utslagna.

Sluttabell

  1. Colombia, 9 poäng
  2. Turkiet, 6 poäng
  3. El Salvador, 3 poäng
  4. Australien, 1 poäng