Carlton Cole på besök hos Karabükspor

Den 29-årige engelske anfallaren Carlton Cole med rötter i Nigeria har under det senaste dygnet varit på besök hos Kardemir Karabükspor för att bekanta sig med klubben.

Cole vars kontrakt med West Ham gick ut efter den gångna säsongen spenderade sju säsonger i rad i klubben där han gjorde 59 mål och 31 assist på 237 matcher i olika tävlingar varav 33 mål och 23 assist på 167 matcher i Premier League.

Han inledde sin fotbollskarriär i Chelsea som 13-åring där han efter åren i ungdomslagen slog sig in i klubbens A-lag och fick debutera i Premier League som 19-åring säsongen 2001/02. De efterföljande åren fick han inte mycket speltid i Chelsea utan lånades ut till både Aston Villa och Charlton innan han efter en sista säsong i Chelsea 2005/06 såldes till West Ham för 3 miljoner Euro inför säsongen 2006/07.

Karabükspor ska ha erbjudit Cole ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år som han ska besluta sig om under torsdagen.