Fenerbahces tänkbara motståndare i CL-kvalet

Fenerbahce går in i tredje kvalomgången till Champions Leagues gruppspel som lottas under fredagen där klubben är seedade i ”icke-mästare” potten tillsammans Lyon (Frankrike), Zenit (Ryssland), PSV Eindhoven (Holland) och Metalist Kharkiv (Ukraina).

De oseedade lagen i ”icke-mästare” potten är Salzburg (Österrike), FC Nordsjælland (Danmark), Grasshoppers (Schweiz), PAOK (Grekland) och Zulte Waregem (Belgien).

Fenerbahce kan alltså ställas mot ett av de ovanstående lagen.

Den första matchen av två spelas tisdagen den 30e juli samt onsdagen den 31a juli medan returmatcherna spelas tisdagen den 6e augusti samt onsdagen den 7e augusti.

Om Fenerbahce går vidare väntar den sista kvalomgången i Champions League som lottas den 9e augusti och spelas den 20-21 augusti samt 27-28 augusti. Blir det förlust där så går klubben in i Europa Leagues gruppspel och skulle det bli förlust i den tredje kvalomgången till Champions Leagues gruppspel så väntar spel i Europa Leagues sista kvalomgång innan gruppspelet.