Florent Malouda på väg till Trabzonspor *UPPDATERAD #4*

Enligt uppgifter i turkiska medier, bl.a. NTV Spor, så har Trabzonspor kommit muntligt överens med den franske 33-årige yttermittfältaren Florent Malouda vars kontrakt med Chelsea gick ut efter den gångna säsongen.

Malouda spelade inte någon match med Chelseas A-lag under den senaste säsongen utan fick endast träna med klubbens U21-lag eftersom han inte ville släppa sin höga lön i klubben och gå till ett annat lag inför säsongen. Dessförinnan var han ordinarie under sina fem tidigare säsonger i klubben och stod då för 45 mål samt 43 assist på 229 tävlingsmatcher för Chelsea.

UPPDATERING:
Trabzonspor har meddelat börsen om att klubben har inlett förhandlingar med Florent Malouda som just nu är klubblös sedan hans kontrakt med Chelsea gått ut den sista juni.

UPPDATERING #2:
Trabzonspor har meddelat via sin officiella hemsida om att Malouda kommer att anlända till Trabzon klockan 20.30 svensk tid för att sedan ta sig vidare till klubbhuset för att träffa presidenten Ibrahim Haciosmanoglu.

UPPDATERING #3:
Malouda anlände under tisdagskvällen till Trabzon där han träffade Trabzonspors president Ibrahim Haciosmanoglu och enligt skriverierna i turkiska medier efter mötet så har parterna kommit överens om ett tvåårskontrakt som förväntas skrivas på inom snar framtid.

UPPDATERING #4:
Enligt de senaste uppgifterna så kommer Malouda att gå igenom hälsokontrollen under onsdagen för att sedan skriva på ett tvåårskontrakt med Trabzonspor.