Galatasaray överens med Sao Paulo och Wellington

För ett par dagar sedan skrev den turkiska tidningen Vatan om att Sao Paulos defensiva mittfältaren Wellington var klar för Galatasaray och under lördagen gick även NTV Spor ut med nyheten om att Galatasaray hade kommit överens med Sao Paulo och Wellington.

Galatasaray-presidenten Ünal Aysals medarbetare Bülent Tulun samt Sinan Kalpakcioglu och Galatasarays administrationschef Cenk Ergün har under de senaste dagarna varit i Brasilien där man ska ha skakat hand med både Wellington och hans klubb Sao Paulo.

Galatasarays tränare Fatih Terim ska ha bett klubben att han vill ha en defensiv mittfältare klar innan laget drar på träningsläger till England och om Wellington skriver på officiellt för klubben så innebär det att det inte blir någon fortsättning för Felipe Melo i Galatasaray.

Enligt överenskommelsen mellan parterna så kommer Galatasaray att låna Wellington under en säsong för 2,5 miljoner Euro och därefter ha en köpoption på 9 miljoner Euro men Wellington själv får en lön på 2 miljoner Euro.