Kamerunsk landslagsanfallare till Rizespor

En av nykomlingarna i Süper Lig inför den kommande säsongen, Caykur Rizespor, har gjort klart med den 26-årige kamerunske landslagsanfallaren Leonard Kweuke från Sparta Prag i Tjeckien som har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.

Kweuke som innan tiden i Sparta Prag spelade fotboll i Iran, Slovakien och Tyskland gjorde 31 mål på 74 ligamatcher och 9 mål på 23 matcher i Europa-spelet för den tjeckiska klubben där han också bl.a. under säsongen 2010/11 bildade ett farligt anfallspar tillsammans med Wilfried Bony som nyligen såldes till Swansea för dyra pengar.

Även om Kweuke har gjort en hel del mål genom sin fotbollskarriär så har han blivit mest känd för den allmänna fotbollspubliken för att ha brutit foten på Mlada Boleslavs försvarare Radek Dosoudil i den tjeckiska cupsemifinalen under den förra säsongen som resulterade i 12 matchers avstängning.

Kweuke har avtjänat redan tre matcher och kommer att avtjäna resterande matcher i Turkiet innan han blir spelklar för Caykur Rizespor som då även kommer att offentliggöra övergången.