OFFICIELLT: Taye Taiwo till Bursaspor

Bursaspor var tidigare överens om ett kontrakt med den slovenske vänsterbacken Bojan Jakic från Chievo men han skrev istället på ett kontrakt med Villarreal i Spanien vilket fick klubben att söka vidare efter en vänsterback sedan Vederson lämnat klubben.

Under fredagskvällen meddelade Bursaspor på sin officiella hemsida om att den landslagsmeriterade vänsterbacken Taye Taiwo från Nigeria har skrivit på ett treårskontrakt med klubben och att han kommer att presenteras under lördagseftermiddagen under en signeringsceremoni på klubbens hemmaarena, Bursa Atatürk stadion.

Taiwo som är 28 år gammal gjorde sig ett namn under sina många år i Olympique Marseille innan han lämnade Frankrike för spel i Milan och Italien inför säsongen 2011/12 men där blev inte mycket speltid för hans del utan han lånades ut till Queens Park Rangers under den andra halvan av säsongen och under den gångna säsongen var han utlånad till Dynamo Kiev i Ukraina.

Taiwo har flera gånger tidigare under sin karriär kopplats ihop med en flytt till turkiska ligan då han har ryktats till de tre storklubbarna Besiktas, Fenerbahce och Galatasaray.