Samuel Holmén i intervju med FB TV: ”Är lycklig över att vara här”

Fenerbahce drog igång sin försäsongsträning i måndags och en av klubbens nyförvärv inför den kommande säsongen är den svenske landslagsspelaren Samuel Holmén som i en intervju med klubbens egna TV-kanal, FB TV, gav sin syn på de första dagarna i klubben, tränaren Ersun Yanals träningssystem samt de nya lagkamraterna: ”Först och främst vill jag säga att jag är mycket lycklig över att vara här. Jag väntade länge på att få skriva på kontraktet men nu är jag en Fenerbahce-spelare. Det är en härlig känsla och de första dagarna i klubben har gått bra. Alla i klubben har bemött mig på ett bra sätt och sammanfattningsvis har allting gått mycket bra.”

Om Ersun Yanals träningsmetoder
Hans träningssystem är mycket viktig för att skapa en bra sammanhållning i gruppen. Det blir många underhållande träningar och jag kan säga att det här systemet gör att alla spelare drar åt samma håll. I samma veva som vi tränar så roar vi oss också samtidigt.”

Om konkurrensen i laget
Konkurrens är mycket viktigt och det är något som jag ser som positivt. Det finns många duktiga spelare i vårt lag. För att vi ska kunna ta en plats i matchtruppen eller i startelvan gäller det att vara disciplinerad, träna bra samt vara positiv därav är konkurrens mycket viktig för oss och något som kan gynna oss i framtiden.”

Om att vara ny i Fenerbahce
Det är alltid tufft att komma som en ny spelare till ett nytt lag men jag passerade det scenariot rätt så omgående. Pierre Webo som jag var lagkamrat med i Istanbul B.B. fanns redan i laget och han har varit mycket hjälpsam när det gäller i anpassningen men alla i klubben har bemött mig och de andra nya spelarna i laget på ett mycket bra sätt.”