Teteh Bangura kan lämna Bursaspor…. gratis

När Bursaspor återupptog sin försäsong under onsdagen på klubbens träningsanläggning efter två dagars ledighet sedan laget kommit tillbaka från träningslägret i Österrike så mötte klubbens generalmanager Ayhan Barisci pressen och svarade på ett par frågor, bl.a. om spelare som är på väg att lämna och ett av dessa namnen är Teteh Bangura.

Ayhan Barisci förklarade att klubben har brutit kontraktet med den 26-årige anfallaren Prince Tagoe från Ghana som kom till klubben i januari 2012 men som endast spelade 11 ligamatcher samt att klubben har inlett inledande samtal med andra klubbar rörande den 20-årige centrala mittfältaren Musa Cagiran.

Vad gäller Teteh Bangura så är klubben i förhandlingar med honom att bryta kontraktet (går ut maj 2016) i förtid vilket skulle innebära att Teteh som blev Bursaspors dyraste värvning någonsin när han köptes in från AIK inför säsongen 2011/12 för 3,3 miljoner Euro lämnar klubben gratis. Teteh gjorde 6 mål på 24 ligamatcher under sin debutsäsong för Bursaspor och hann sedan spela 10 ligamatcher under sin andra säsong innan han lånades ut till Sanliurfaspor i januari 2013 där han stod för 3 mål på 8 ligamatcher i andra divisionen.

Förutom ovanstående spelare som redan har lämnat Bursa och är på väg bort så har även mittbacken Ibrahim Kas lämnat för spel i Elazigspor, den 23-årige ytterbacken Aziz Behich från Australien har lånats ut till sin gamla klubb Melbourne Heart efter att ha spelat endast en ligamatch sedan hans ankomst i januari 2013. Dessutom så är den 22-årige finske mittfältaren Petteri Forsell som är utlånad till IFK Mariehamn till den 13e augusti på väg bort.