”Trabzonspor överens med Jose Bosingwa” *UPPDATERAD #4*

Flera turkiska medier uppger att Trabzonspor har kommit överens om ett tvårskontrakt med den 30-årige portugisiska högerbacken Jose Bosingwa som efter flera framgångsrika år i Porto och Chelsea, där han bl.a. var med och vann Champions League med bägge klubbarna, spelade i Queens Park Rangers under den förra säsongen då laget åkte ut ur Premier League.

QPR ska enligt uppgifterna ha gått med att släppa Bosingwa gratis till Trabzonspor där han uppges få en årslön på minst 2 miljoner Euro per säsong. Bosingwa förväntas anlända till Turkiet inom ett par dagar och om övergången går igenom blir han i så fall återigen lagkamrat med Florent Malouda, som har skrivit på ett tvåårskontrakt med Trabzonspor, efter tiden i Chelsea.

UPPDATERAD:
Bosingwa träffade under tisdagen Trabzonspors president Ibrahim Haciosmanoglu och efter mötet har det kommit fram uppgifter om att parterna för tillfället inte är överens med varandra och att Bosingwa ska ha bett om tid för att fundera över Trabzonspors förslag.

Enligt skriverierna i turkiska medier så ska Bosingwas lönekrav ha varit 50 000 Euro per vecka (2,6 miljoner Euro under ett år) medan Trabzonspor ska ha erbjudit 1,75 miljoner Euro per år.

UPPDATERAD #2:
De flesta turkiska medier uppav under fredagsförmiddagen om att Trabzonspor har kommit överens med Jose Bosingwa om ett kontrakt och att den portugisiska ytterbacken kommer att anlända till Turkiet under fredagen för att gå igenom den obligatoriska läkarundersökningen för att sedan skriva på kontraktet med klubben.

UPPDATERAD #3:
Jose Bosingwa anlände under fredagskvällen tillsammans med Florent Malouda till Trabzon där han under de kommande dagarna kommer att gå igenom läkarundersökningen för att sedan skriva på ett kontrakt med klubben.

UPPDATERAD #4:
Bosingwa klarade under lördagen av den obligatoriska läkarundersökningen coh förväntas inom den närmaste tiden att skriva på ett kontrakt med Trabzonspor som sträcker sig över två säsonger.