Turkiska lagen i Europa säsongen 2013/14

Efter UEFA’s överklagandenämnds beslut om att Besiktas och Fenerbahce inte får spela i Europa under den kommande säsongen så är det följande turkiska lag (om inte Idrottens skiljedomstol, CAS, dit båda klubbarna kommer att överklaga, kommer med ett snabbt svar i ärendet) som kommer att få delta i Champions League och Europa League under säsongen 2013/14.

Champions League
Galatasaray går in i turneringens gruppspel medan Bursaspor tar Fenerbahces plats i tredje kvalomgången.

Europa League
Med tanke på att Bursaspor tar Fenerbahces plats i Champions League samtidigt som Besiktas utesluts ur Europa League så går två helt nya lag in i Europa League, Kayserispor som slutade på en femteplats- samt Kasimpasa som slutade på en sjätteplats i ligaspelet förra säsongen.

Kayserisspor tar över Besiktas plats i fjärde- och sista kvalomgången till Europa Leagues gruppspel medan Kasimpasa tar över Bursaspors plats i den tredje kvalomgången. Trabzonspor deltar sedan tidigare i andra kvalomgången.