Är det dags att göra en ”Anzhi” kanske?

www.ligtv.com.tr
www.ligtv.com.tr

Fenerbahce skämde ut sig på sin egen hemmaplan mot Arsenal och förlorade med 3-0. London-lagets målskyttar blev Gibbs, Ramsey och Giroud som satte matchens sista mål med en straff. Pinsamt och viljelöst, vad händer härnäst? 

Kanske ska man göra en ”Anzhi”? Ni vet de ryska fotbollslaget vars gjorde en storsatsning sedan ett par år tillbaka med att köpa spelare som Etoó, Roberto Carlos, Willian, Hiddink som tränareoch m.fl. har nu avslutat sin satsning och säljer de kvarstående dyra spelarna. Undrar om Fenerbahce också borde göra likadant? Nåja inte få nog lika mycket men en del borde man göra av sig med.

Jag orkar inte mer av att se Meireles inte kunna få igång något eller rulla bollen framåt, eller att hans partner Emre ens har viljan att spela för klubben (det ser ut så i alla fall) och det samma gäller tidigare nämnt Meireles. De händer ingenting. Kuyt som inledde sin Fenerbahce-karriär så bra får ingenting till sin rätta heller lik Webó i anfallet. Sow kan inte göra något själv och han ser mer lat ut på senare tid. Jag vet inte om det här är tillfälligt men laget har inte inlett särskilt bra trots att säsongen nyligen börjat. Inget vidare spel mot Galatasaray i supercupen som slutade med förlust, värre i ligastarten där man tappade ett 2-0 överläge mot nykomlingar och förlorade även där och nu detta… Ingen kan gå ifrån det utan att få kritik. Just ovannämnda spelare skapade och gjorde inte så mycket i de stora matcherna i ligan samt ute i Europa när vi var framme vid slutspelen. Det är fortfarande likadant trots att vi har en ny tränare. Vi räcker inte till när det väl gäller…

 

ligtv.com.tr
Webo och Fenerbahce räckte inte till mot Wilshere och Arsenal…

Spelet i Europa League förra säsongen var bra men inte mer. Det man hade då som man tappade trots tappade mot slutet i förra säsongen var  att trots att man ibland spelade dåligt så lyckades man ändå ta poäng och till och med vinna. Det finns kvar och man orkar inte stå upp mot bra lag. Arsenal var inte ens bra idag, de vet de själva nog om mycket väl, det var vårt lag som var så usla. Jag undrar vad Ersun Yanal menade efter matchen när han sade att vi ville anpassa oss till samma tempo som Arsenal hade i början av matchen när man såg hur man hade en mur av försvarare och inte hade några spelare som sprang framåt. Som Bosse Pettersson i Viasat sa: ”Att Fenerbahce spelar såhär lågt försvarsspel, passar Arsenal som handen i handsken”. Det är sant, alla som följer Premier League och sett Arsenal spela under de senaste åren vet om att detta är ett lag som vill ha boll och spela runt den men att göra det på offensiv planhalva vilket de gjorde under hela första halvlek på Sükru Saracoglu. Frågan var inte om målet skulle komma eller inte utan när det skulle komma för Arsenal som hade bollen hela tiden på Feners planhalva.

Ajansspor.com
Inte godkänd insats av Fenerbahce-spelarna

 

Insatsen(?) från Fenerbahces sida var en så stor besvikelse som inte går att beskriva, det hela påminde till slut om den hemska gruppmatchen mot just Arsenal sist vi var i CL, hösten 2008. Då slutade det 5-2. Volkan har rutin ifrån Champions League-spel, det har även Bruno Alves med sina säsonger i Porto och Zenit. Inte nog med det har vi flera f.d. Premier League spelare som var mer eller mindre ordinarie i sina klubbar under långa perioder, Dirk Kuyt, Raul Meireles, Emre Belözoglu och Joseph Yobo. Trots att det inte var något nytt för spelarna som startade för Fener så uppträdde man sig som om man gjorde debut i fotbollsturneringen.

Det hela gör det också ganska logiskt att hemmalagets kapten blir utbuad och vissa spelare som man kräver mer av i dessa matcherna, läs Meireles. Nej jag orkar inte med att de stora spelarna, de stora stjärnorna inte kliver upp och tar de extra steget som de ska kunna ta i dessa matcherna, de har varit så ett tag och jag tycker man bör satsa på ett annat vis. In med unga och fräscha spelare som är villiga att kriga för tröjan varje match, spelare som visar framsteg. Det känns som att det är dags för ett målvaktsbyte, Volkan har vaktat målet länge nu och Mert har visat prov på bra målvaktsspel. Salih Ucan känner fotbollsexperter och fotbollsälskare till i Europa till och med och är en lovande spelare. Släng in Alper Potuk i startelvan, han visar alltid prov på sin fina talang när han kommer in eller startar. Till och med idag gjorde han mer på de sista 10 minuterna av matchen än vad hela Feners mittfält gjorde under 90 minuter. Emenike, ska han spela ensam striker eller ha en ny kollega? Han ska starta i vilket fall som helst och denna 4-3-3 formationen borde vi glömma, det är speciella lag som kan spela en sådan formation. Lag som har en offensiv som leverar och fungerar, ett stabilt mittfält – det har inte Fenerbahce i nuläget.

Med hopp om förbättring och det på en gång!!