Emmanuel Emenike: ”Det känns som om jag har återvänt hem”

Den 26-årige nigerianske anfallaren Emmanuel Emenike som har kommit överens om ett kontrakt med Fenerbahce anlände till Istanbul i onsdags och på torsdagen undersöktes han av läkarna i ett första besök på sjukhuset men då det firas ramadan i Turkiet under dagarna så kommer en mer omfattande läkarundersökning med Emenike att äga rum under lördagen.

Därefter – om läkarundersökningen går bra – kommer han att skriva på kontraktet med Fenerbahce.

Efter det korta sjukhusbesöket under torsdagen så mötte han pressen: ”Det känns som om jag har återvänt hem. Jag blev mycket glad över fansens bemötande. Om övergången går igenom så kommer jag att ge allt för Fenerbahce.”

Om sin hälsa: ”Förra året så var jag skadad men är i dagsläget skadefri. Ryska ligan har redan dragit igång och jag har deltagit i fyra matcher.

När Emenike fick frågan om det som fick han att lämna Turkiet för två år sedan så ville han inte prata om det utan sa att det som har hänt har hänt och att han ville blicka framåt istället.

Att Emenikes hälsoundersökning blir klar under helgen innebär att han inte kommer att kunna vara tillgänglig för spel i supercupen mot Galatasaray på söndag.