Emmanuel Emenike närmar sig Fenerbahce *UPPDATERAD #4*

Enligt den turkiska sportkanalen NTV Spor så kommer den 26-årige nigerianske anfallaren Emmanuel Emenike allt närmare en flytt tillbaka till Fenerbahce, dit han värvades under sommaren 2011 men lämnade kort efter för sin inblandning i mutskandalen som drogs igång under samma tid.

NTV Spor skriver på sin hemsida om att Fenerbahce och Spartak Moskva har kommit överens om en övergångssumma på 13 miljoner Euro och att det är tränaren Ersun Yanal som har beslutat sig för Emenike istället för Oscar Cardozo.

Fenerbahce har redan meddelat börsen (KAP) i Istanbul om att förhandlingar med Spartak Moskva är igång och enligt NTV Spor’s uppgifter så är det bara en tidsfråga innan övergången blir ett faktum.

Emenike som har gjort 24 mål på 51 tävlingsmatcher för Spartak Moskva förväntas skriva på ett fyraårskontrakt med Fenerbahce värt 2,9 miljoner Euro per säsong.

Emmanuel Emenike värvades av Fenerbahce under sommaren 2011 för 7 miljoner Euro av Kardemir Karabükspor och såldes sedan vidare till Spartak Moskva för 10 miljoner Euro (Karabükspor fick 2 miljoner av dessa) under samma tid.

UPPDATERING:
Flera turkiska medier rapporterar om att Emmanuel Emenike kommer att resa till Istanbul under onsdagen för att slutföra övergången till Fenerbahce.

UPPDATERING #2:
Fenerbahce har meddelat börsen (KAP) i Istanbul om att klubben har kommit överens med Spartak Moskva om en övergångssumma på 13 miljoner Euro för Emmanuel Emenike. I meddelandet kan man även läsa att Fenerbahce har fram till den 12e augusti att komma både komma överens med Emenike själv samt att han ska gå igenom den obligatoriska hälsokontrollen.

UPPDATERING #3:
Fenerbahce har meddelat via sin officiella hemsida om att Emmanuel Emenike kommer att anlända till Atatürk flygplatsen i Istanbul klockan 17.00 under onsdagen där han med största sannolikhet kommer att tas emot av många Fenerbahce-supportrar.

UPPDATERING #4:
Emenike anlände tidigare under onsdagskvällen till Istanbul där han mottags av ett hundratal Fenerbahce-supportrar.

LÄS OCKSÅ:
OFFICIELLT: Emmanuel Emenike såld till Spartak Moskva!
Emenike om varför han lämnar Turkiet- och Fenerbahce
ŞIKE OPERASYONU: Emmanuel Emenike frikändes!