Fatih Terim: ”Arda gör allt i sin makt för att komma tillbaka”

Galatasarays tränare Fatih Terim deltog under fredagen i en intervju med turkiska medier då han bland annat pratade om Arda Turan, Burak Yilmaz och Bruma, som imponerade i sommarens U20-VM i Turkiet med Portugal.

Galatasarays förre spelare Arda Turan har under den senaste tiden ryktats vara på väg till klubben men hans agent Ahmet Bulut har tidigare dementerat uppgifterna.

Fatih Terim gav dock en helt annan bild av det hela: ”Jag pratade med Arda i drygt två timmar efter landslagets match mot Ghana. Han gör just nu allt i sin makt för att komma tillbaka till Galatasaray. Men för att övergången ska kunna bli av gäller det inte att förstöra hans relation med Atletico Madrid för han har en viktig roll där. Jag vet inte vad som kommer att hända i framtiden men det känns som om Ünal Aysal (Galatasarays president) behöver nog sitta ner med Atletico Madrids president och diskutera saken. Och just det är något vår president försöker åstadkomma. Just nu händer det inte så mycket men det betyder inte att locket har lagts på eller att det inte kommer att bli av. Jag kan inte lova till 100 % procent men vår önskan är att Arda återvänder.”

Terim dementerade också ryktena om att förra årets skyttekung Burak Yilmaz vantrivs i klubben efter att ha inte fått speltid i supercupen mot Fenerbahce i söndags.

Och om den 18-årige portugisiska spelaren Brumas ingång till Galatasaray så blev svaret att det är en spelare som klubben följer men med tanke på att klubben för tillfället har tio utländska spelare i truppen så är det en övergång som i dagsläget inte kan bli av.

Samtidigt säger Brumas agent i ett uttalande att Galatasaray är redo att betala 8,5 miljoner Euro i övergångssumma till Sporting Lissabon samtidigt som Bruma skriver på ett femårskontrakt värt enligt skriverierna 2,5 miljoner Euro per säsong.