Fenerbahce vidare i CL-kvalet

Fenerbahce slog Red Bull Salzburg i returmötet i Champions Leagues tredje kvalomgång under tisdagskvällen med 3-1 och tog sig vidare till den sista kvalomgången med sammanlagt 4-2.

Men det började inte bra för Fenerbahce som åkte på ett tidigt baklängesmål när den spanske anfallaren Soriano höll sig framme men bara ett par minuter senare så kvitterade den portugisiske mittfältaren Raul Meireles med ett volleyskott utanför straffområdet och drygt tio minuter senare så gav senegalesen Moussa Sow Fenerbahce ledningen med ett ännu ett klassmål. Och tio minuter före halvtidsvilan så ökade den kamerunske anfallaren Pierre Webo på Fenerbahces ledning till 3-1 vilket också visade sig bli slutresultatet.

I den andra halvleken så spelade Fenerbahce ett avvaktande spel och det var Salzburg som hade det mesta av spelet. Laget skapade också flera bra målchanser men Volkan Demirel stod för en bra insats i målet och om det inte var Volkan som stod i väg så agerade utespelarna, Mehmet Topal i den första halvleken och Michal Kadlec i den andra halvleken, levande väggar.

Nu väntar den sista kvalomgången (playoff-rundan) till gruppspelet i Champions League där Fenerbahce troligen kommer att bli oseedade och ställas mot antingen Arsenal, Lyon, Milan och Schalke 04 samt Zenit, PSV Eindhoven och Metalist Kharkiv.