Galatasaray vill ersätta Elmander med vänsterback

Den svenske landslagsanfallaren Johan Elmander som värvades till Galatasaray inför säsongen 2011/12 där han hade stor delaktighet i ligaguldet under samma säsong men som fick begränsad med speltid under förra säsongen pga skador har under hela sommaren ryktats vara på väg bort från klubben och enligt den turkiska sportkanalen NTV Spor så är en avgång från Galatasaray mycket nära till hands.

Galatasaray vill förstärka backlinjen med den brasilianska vänsterbacken Carlinhos från Fluminense som klubben tidigare har kommit överens med men för att göra det måste klubben först göra sig av med en utländsk spelare och den spelaren ser alltså ut att bli Elmander.

NTV Spor skriver att Galatasaray kommer att efter landslagsuppehållet inleda samtal med Elmander där man kommer att se över hans framtid- och alternativ. Sedan tidigare så har både den grekiska klubben Olympiakos och nykomlingen i Süper Lig, Torku Konyaspor, visat seriöst intresse för Elmander men svensken har velat stanna kvar i Galatasaray.

I värsta fall kan Galatasaray bryta Johan Elmanders kontrakt som går ut efter säsongen i förtid likt man gjorde med den argentinske mittfältaren Juan Emmanuel Culio.