Isländsk anfallare lämnar IFK Norrköping för Konyaspor

Flera svenska medier uppgav under söndagen om att den 31-årige isländske landslagsanfallaren Gunnar Heidar Thorvaldsson som har gjort 9 mål på 15 matcher i Allsvenskan för IFK Norrköping det här året och sammanlagt 34 mål på 70 matcher i serien för klubben under de tre senaste åren, är klar för en flytt till nykomlingen i Süper Lig, Torku Konyaspor.

Konyaspor har inte gått ut med något meddelande på sin officiella hemsida men enligt Thorvaldssons agent så kommer övergången att slutföras under de kommande dagarna och enligt uppgifterna i svenska medier så kommer övergångssumma att landa någonstans mellan 1,5 till 2 miljoner svenska kronor.

Thorvaldsson som har gjort 5 mål på 24 landskamper för Island har tidigare under sin karriär även spelat för IBV (Island), Halmstads BK, Hannover 96, Vålerenga I.F. (Norge), Esbjerg (Danmark), Reading och Fredrikstad (Norge).