Kval till Champions League: Arsenal – Fenerbahce

Fenerbahce spelar under tisdagskvällen returmötet mot Arsenal i den sista kvalomgången till Champions Leagues gruppspel.

Efter storförlust i den första matchen på hemmaplan med 0-3 så väntar en tuff uppgift på Emirates stadion i London under tisdagskvällen men båda tränaren Ersun Yanal samt spelarna i Fenerbahce säger inför returmötet att ingenting är omöjligt och att de ska göra allt för att försöka vända underläget till avancemang.

För att Fenerbahce ska kunna avancera till gruppspelet i Champions Leagues så krävs det att laget vinner med tremålsmarginal. Om laget vinner med 3-0 så går matchen vidare till förlängning och eventuellt straffspark men om Fenerbahce vinner med 4-1, 5-2 etc så går laget vidare tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

Noterbart är att Arsenal endast har förlorat tre matcher på hemmaplan med tremålsmarginal i Europa-spelet under en femtioårsperiod och att Fenerbahce endast har gjort 3 mål på totalt 8 matcher i England.

Bägge lagen går in i matchen med seger i bagaget; Arsenal besegrade Fulham på bortaplan med 3-1 och Fenerbahce besegrade Eskisehirspor med 1-0 på hemmaplan.

Läs mer om matchen, bakgrund, statistik osv på UEFA’s hemsida (engelska).

Arsenal – Fenerbahce
Kval till Champions Leagues gruppspel, returmötet
Var: Emirates stadion (London)
När: 20.45 (svensk tid)
Domare: Carlos Velasco Carballo (Spanien)
Kanal: D-Smart (Turkiet), TV 6 (Sverige)

Preliminära startelvor

Arsenal Szczesny, Sagna, Mertesacker, Jenkinson, Gibbs, Rosicky, Walcott, Ramsey, Cazorla, Podolski, Giroud
Tränare:
Arsene Wenger

Fenerbahce Volkan, Gökhan , Alves, Egemen, Kadlec, Kuyt, Miereles, Selçuk, Alper, Sow, Emenike
Tränare: Ersun Yanal