Nyheter i Süper Lig inför säsongen 2013-14

Inför starten av säsongen 2013-14 så kommer det att införas ett par nyheter i Süper Lig.

Utländska spelarkvoten
Det turkiska fotbollsförbundet (TFF) har inför den nya säsongen ändrat om i reglerna vad gäller utländska spelarkvoten vilket innebär att varje klubb i högsta ligan får ha maximalt 10 utländska spelare registrerade i sina trupper varav 6 av dessa får bli uttagen i matchtruppen på 18 spelare.

Nytt domarsystem
Förutom huvuddomaren, linjedomarna samt fjärdedomaren så kommer det nu också att finnas två extradomare, ett bakom vardera målen precis som i Champions- och Europa League.

E-biljett
Ett nytt biljettsystem, s.k. ”e-biljett” kommer att introduceras inför matchen mellan Besiktas och Trabzonspor i den första omgången då fansen kommer att köpa biljetter med sina ID-handlingar och meningen med detta är att avslöja namn på personer som ställer till med eventuellt bråk.

Alkoholkontroll
Inför supercupen 2013 mellan Galatasaray och Fenerbahce så infördes alkoholkontroll på alla supportar vilket kommer att fortsätta under säsongen. Det innebär att inga supportrar som är kraftigt påverkade av alkohol kommer att släppas in på arenorna.

Dessutom kommer det att tas tuffare tag mot eventuella politiska budskap på läktarna.