Omgångens match: Besiktas – Trabzonspor

Premiäromgångens utan tvekan största match spelas på Olympiastadion i Istanbul under söndagskvällen där Besiktas tar emot Trabzonspor.

Klubbarna möttes första gången den 11e november 1973 och sedan dess har lagen mötts sammanlagt 116 gånger med utgången 46 segrar för Besiktas, 42 segrar för Trabzonspor och 28 oavgjorda matcher med målskillnaden 152-126 i Besiktas favör.

Besiktas som kommer att använda sig av Olympiastadion som hemmaarena i matcherna mot Fenerbahce, Galatasaray och Trabzonspor har tidigare spelat 9 tävlingsmatcher på arenan där det endast har blivit 1 seger medan resterande matcher har slutat 4 gånger oavgjord och 4 förluster.

Hemmalaget kommer till spel utan skadade Ismail Köybasi, Ugur Boral, Filip Holosko, Sezer Öztürk, Michael Eneramo och Ömer Sismanoglu samt att det är frågetecken för Veli Kavlak och Hugo Almeida medan bortalaget kommer till spel utan Jose Bosingwa.

Besiktas – Trabzonspor
Första omgången i Süper Lig
Plats: Olympiastadion
Tid: 20.45 svensk tid
Domare: Halis Özkahya
Kanal: Lig TV

Preliminära startelvor

Besiktas: Tolga, Serdar, Escude, Sivok, Ersan, Olcay, Fernandes, Hutchinson, Oğuzhan, Gökhan, Mustafa
Tränare: Slaven Bilic

Trabzonspor: Onur, Olcan, Aykut Demir, Giray, Zeki, Malouda, Colman, Adrian, Aykut, Volkan, Henrique
Tränare: Mustafa Akçay