U21-landslaget inleder EM-kvalet

Det turkiska U21-landslaget inleder den 14e augusti kvalspelet till U21-EM i Tjeckien på bortaplan mot Polen.

Den tidigare landslagsspelaren Abdullah Ercan som utsågs till förbundskapten för U21-landslaget för några dagar sedan har tagit ut följande trupp som ska möta Polen; Alim Öztürk (1461 Trabzon), Kamil Ahmet Çörekçi, Nurettin Kayaoğlu (Adana Demirspor), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Okan Alkan, Ömer Kahveci (Bucaspor), Oğuzhan Berber, Sezer Özmen (Çaykur Rizespor), Salih Uçan (Fenerbahçe), Orhan Gülle (Gaziantepspor), Onurcan Piri (Giresunspor), Bertul Kocabaş (Kardemir Karabükspor), Engin Bekdemir, Okay Yokuşlu (Kayserispor), Emrah Başsan (Medical Park Antalyaspor), Ömer Ali Şahiner (Torku Konyaspor), Yusuf Erdoğan (Trabzonspor), Aykut Özer (Eintracht Frankfurt), Hakan Çalhanoğlu (Hamburg), Kenan Karaman (Hoffenheim), Alpaslan Öztürk (Standart Liege).

Turkiet och Polen spelar i Grupp 7 tillsammans med Sverige, Grekland och Malta.

Sammanlagt finns det 10 grupper i U21-kvalet där vinnarna tillsammans med de fyra bästa tvåorna avancerar vidare till playoff där länderna lottas in i sju matcher varav vinnaren efter dubbelmatcherna går vidare till U21-EM dit Tjeckien är redan kvalificerad.