Champions League: Galatasaray – Real Madrid

Champions League-säsongen 2013/14 drar igång på tisdagskvällen och Galatasaray som hamnade i Grupp B när lottningen avgjordes i slutet av augusti tillsammans med Real Madrid, Juventus och FC Köpenhamn spelar sin första match i turneringen just på tisdagskvällen när Real Madrid kommer på besök till Turkiet, Istanbul och Türk Telekom arenan.

Galatasaray spelar på tisdagskvällen sin 248:e match i Europa-spelet, varav 143 av dessa matcherna har spelats i Europacupen eller Champions League där Galatasaray har följande statistik: 53 segrar, 35 oavgjorda matcher och 54 förluster med målskillnaden 188-204.

Galatasaray och Real Madrid är inga okända motståndare för varandra och har på 2000-talet mött varandra fem gånger och ur dessa matcher så är det Galatasaray som har den bättre statistiken med 3 segrar mot 2 förluster. Senast klubbarna ställdes mot varandra var i Champions Leagues kvartsfinal förra säsongen då Real Madrid vann hemmamötet med 3-0 men förlorade bortamötet med 2-3 och gick vidare med sammanlagt 5-3.

I Galatasaray kommer Fernando Muslera, Selcuk Inan samt Wesley Sneijder att återigen finnas med i startelvan efter att ha stått över den senaste ligamatchen och dessutom förväntas Albert Riera, som skolats om till vänsterback av Fatih Terim att göra tävlingsdebut den här säsongen mot Real Madrid.

Och i Real Madrid så kommer tränaren Carlo Ancelotti att ge Ilker Casillas chansen som målvakt istället för Diego Lopez samt att Alvaro Arbeloa förväntas ersätta Nacho som vänsterback jämfört mot den senaste matchen. Det kommer troligen också bli en förändring på mittfältet jämfört mot den senaste ligamatchen då Asier Illarramendi ersätts av Sami Khedira.

Spelare som saknas i bägge lagen är Hamit Altintop i Galatasaray och Marcelo, Xabi Alonso, Fabio Coentrao samt Raphael Varane i Real Madrid.

Galatasaray inledde den här säsongen med att vinna supercupen mot Fenerbahce med 1-0 efter förlängning och en seger i ligapremiären mot Gaziantepspor men har därefter spelat tre oavgjorda matcher på raken i ligaspelet mot Bursaspor, Eskisehirspor och Antalyaspor medan Real Madrid inledde säsongen med tre raka segrar (Real Betis, Granada, Ath. Bilbao) för att spela oavgjord i den senaste ligamatchen mot Villareal.

Galatasarays tränare Fatih Terim sa på presskonferensen under måndagen om att inget lag ska förvänta sig att plocka enkla poäng från Galatasaray och för att ta sig vidare från gruppspelet så kommer det nog att behövas runt 10 poäng något som Galatasaray siktat in sig på. Terim lyfte också fram klubbens supportrar och sa att laget spelar ännu bättre med deras fantastiska stöd.

Och Real Madrids tränare Carlo Ancelotti sa inför matchen att han är glad över att vara tillbaka i Champions League, att Real Madrid är en av huvudfavoriterna till att vinna turneringen och att hans lag går mot seger i Istanbul. Han tonade också ner eventuella dispyt mellan sina spelare och sa att alla spelare är en viktig del av laget.

Läs mer inför matchen på UEFA’s officiella hemsida.

Galatasaray – Real Madrid
Champions Leagues gruppspel, första omgången
Plats: Türk Telekom arena (Istanbul)
Avspark: 20.45 (svensk tid)
Domare: Mark Clattenburg (England)
Kanal: Star TV och NTVSpor.net (Turkiet), TV 6 (Sverige)

Preliminära startelvor

Galatasaray Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Semih Kaya, Aurelien Chedjou, Albert Riera, Felipe Melo, Engin Baytar, Selcuk Inan, Wesley Sneijder, Burak Yilmaz, Didier Drogba
Tränare: Fatih Terim
Real Madrid Ilker Casillas, Daniel Carvajal, Pepe, Sergie Ramos, Alvaro Arbeloa, Luka Modric, Sami Khedira(Asier Illarramendi), Isco, Gareth Bale, Karim Benzema och Cristiano Ronaldo
Tränare: Carlo Ancelotti