Galatasaray i kontakt med tränare

Efter att Fatih Terim tvingats bort från tränarposten i Galatasaray i tisdags så har ledningen i Galatasaray inlett jobbet med att hitta en ny tränare till klubben.

Flera namn har uppkommit i medierna och Galatasaray ska också redan ha varit i kontakt med ett par av dessa. Det har dessutom kommit på tal inom ledningen i Galatasaray om att Mustafa Denizli ska ha varit tänkt för en sportchefsroll med en tränare under sig men det ska ha bemött kritik.

Här är några av tränarna som kopplas ihop med Galatasaray:

  • Roberto Mancini. Galatasaray ska ha kontaktat Mancini som tidigare har tränat Fiorentina, Lazio, Inter samt Manchester City och hans medarbetare och enligt uppgifterna så kommer samtalen att fortsätta.
  • Jupp Heynckes. Galatasarays scout i Europa, Erdal Keser, ska ha kontaktat Heynckes som dock ska ha tackat nej med svaret att han inte vill träna någon klubb den här säsongen men Galatasaray ska återkomma med ett erbjudande.
  • Roberto Di Matteo. Galatasaray ska ha kontaktat Di Matteo som sägs vara redo att ta över tränarjobbet men klubbledningen vill hellre ha en mer erfarenhet tränare och Di Matteo sägs därför vara ett andrahandsval.
  • Marcello Lippi. Lippi som tränar den kinesiska klubben Guangzhou Evergrande FC för tillfället sägs vilja lämna klubben pga dispyt med ledningen men är fortfarande under kontrakt och kan bli dyr att lösa. Om Lippi lämnar Guangzhou så kan han vara en het alternativ till tränarjobbet i Galatasaray.
  • Rafael Benitez. Tog över tränarjobbet i Napoli inför säsongen och står under ett kontrakt men enligt uppgifterna så är han intresserad av att komma till Galatasaray om erbjudandet är tillräckligt bra.

Ett annat namn som nämns är den förre turkiska förbundskaptenen Guus Hiddink, men av den anledningen att Hiddink vill tillbringa en större delen av tiden hemma i Belgien så är han inte ett av de första alternativen.

Även Dick Advocaat, Tito Vilanova samt Thomas Shaff uppges finnas med i tankarna hos Galatasarays ledning men av den anledningen att dessa tränare inte anses vara tillräckligt stora för att göra fansen glada så kommer ledningen först och främst gå vidare med andra alternativ.

Pengar uppges inte vara några större problem för Galatasarays president Ünal Aysal i jakten på en ny tränare och han ska ha sagt följande till sina medarbetare: ”Pengarna är inget problem. Låt oss hitta den bästa- och mest erfarna tränaren.