John Guidetti på lån till Trabzonspor?

Enligt den turkiska nyhetssajten DHA så vill Trabzonspor som är på jakt efter en anfallare låna den 21-årige svenske anfallaren John Guidetti från Manchester City under den kommande säsongen.

DHA skriver att Trabzonspors president Ibrahim Haciosmanoglu har kontaktat City angående ett lån men att parterna i dagsläget inte kan komma överens om lånavgiften där Manchester City uppges vilja ha 1 miljon Euro mer än vad Trabzon erbjuder.

Guidetti lämnade Brommapojkarna för spel i Manchester City redan som 15-åring 2008 och efter spel i Citys reservlag så lånades han ut till Brommapojkarna 2010 samt till Burnley i den engelska andra divisionen säsongen 2010/11 men fick sitt genombrott i seniorsammanhang när han lånades ut till holländska Feyenoord säsongen 2011/12 då han gjorde 20 mål på 23 ligamatcher.

Efter succén i Holland blev han uttagen till det svenska landslaget för första gången februari 2012 och en plats i den svenska EM-truppen samma år väntade på honom men istället åkte han på en virussjukdom i april efter att ha ätit kyckling som förstörde resten av fotbollssåret för honom.

Han gjorde comeback i Manchester Citys reservlag i januari 2013, spelade totalt 7 matcher resten av säsongen och gjorde 6 mål.