OFFICIELLT: Galatasaray sparkar Fatih Terim

Galatasarays ledning hade tidigare under tisdagen ett styrelsemöte och efter mötet som varade i drygt två timmar så kom ledningen överens om att omedelbart bryta tränaren Fatih Terims kontrakt, som hade gått ut efter säsongens slut, i förtid.

En stor anledningen till att klubben går skilda vägar med Fatih Terim som under sin tredje sejour i klubben vann två raka ligatitlar är att Terim nyligen ska ha tackat nej till en kontraktsförlängning på två år vilket ska ha lett till att ledningen i Galatasaray velat gå vidare med andra tränare om Terim ändå inte skulle fortsätta i klubben.

Enligt uppgifter i turkiska medier så ska huvudpersonen själv ha fått reda på hans avgång från klubben via TV’n och det skrivs även att Fatih Terims assisterande tränare i Galatasaray, Hasan Sas samt Ümit Davala tvingas lämna klubben omedelbart.